Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z jajkiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj i połącz z mięsem mielonym. Kajzerki namocz w mleku, odciśnij, rozdrobnij i dodaj do masy. Wbij jajka, dopraw całość solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Fasolkę zblanszuj we wrzątku i zostaw do wystygnięcia. Paprykę pokrój w paski.
Wąską keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Boki i dno wylep masą mięsną. Ułóż na niej przekrojone na pół jajka na twardo, kawałki papryki i fasolkę szparagową. Wierzch pokryj resztą mięsa.
Skrop całość olejem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Piecz potrawę około godziny. Gdy będzie gotowa, pokrój ją na grube plastry. Serwuj np. z sosem chrzanowym.
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>Źródło: Super TV