Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z indyka"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5600
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 388
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 88
Składniki
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, pokroić na cienkie cząstki. Filet z indyka natrzeć solą i pieprzem. Obłożyć paroma cząstkami cytryny i ziołami. Obwiązać mocną nicią.
Szalotki obrać. Ząbki czosnku obrać. Papryki rozciąć, usunąć środki z pestkami, strąki pokroić na kawałeczki. Cukinię dość grubo pokroić, odcinając końce.
W brytfance rozgrzać olej, włożyć mięso, szybko je obsmażyć. Następnie obłożyć je szalotkami i ząbkami czosnku. Smażyć 5 minut. Dołożyć koncentrat pomidorowy i pokrojoną paprykę. Podlać 250 ml wody.
Brytfankę z mięsem wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec około 30 minut. Pomidory pokroić w kostkę.
Pieczeń podlać jeszcze 250 ml wody. Dodać cukinię, pomidory oraz pozostałe cząstki cytryny. Posypać solą i pieprzem.
Piec jeszcze 30 minut. Podczas pieczenia polewać mięso sosem z dna brytfanki.Źródło: Życie na gorąco