Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Bardzo prosta i smaczna pieczeń.

Składniki

  • mięso z indyka 1,50 kg
  • sól,pieprz,majeranek
  • czosnek 5-6 ząbków
  • psta z suszonych popmidorów 3-4 łyżki

Przygotowanie

  1. mięso uformować w kwadrat (skóra ma byc na spodzie),natrzec przypra wami,posmarowac pastą z suszonych pomidorów i odstawic do lodówki na 2 godziny

  2. po tym czasie mieso zwinąć,obwiazać białą bawełnina nicią,polac olejem ,wstawic do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości

  3. pieczen doskonale smakuje z ziemniakami ,mizerią ,sałatką z buraków lub duszoną marchewką

Komentarze do przepisu (6)

Docherro 24 lipca 2016
Pieczeń przepyszna:)
ciacho50 25 lipca 2016
Pyszności !
smaker 25 lipca 2016
Nic nie przebije smaku domowej pieczeni :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso z indyka 1,50 kg
  • sól,pieprz,majeranek
  • czosnek 5-6 ząbków
  • psta z suszonych popmidorów 3-4 łyżki
Składniki