Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z daktylami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 689
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1497
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4841
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 689
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1497
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4841
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, obwiąż mocną nitką, formując zgrabną pieczeń. Czosnek przeciśnij przez praskę i natrzyj nim mięso. Cebulę i marchewkę obierz, drobno pokrój, wymieszaj z winem i musztardą. Marynatę przypraw tymiankiem i szczyptą cynamonu. Polej nią mięso i odstaw na 3 godziny.
Zamarynowane mięso obsmaż na oleju. Skrop sosem sojowym. Oprósz pieprzem i ewentualnie dosól. Przełóż do brytfanki. Podlej marynatą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200oC. Piecz około 75 minut. Na godzinę przed końcem pieczenia dodaj daktyle pokrojone na duże kawałki.
Pieczoną wołowinę podawaj z ziemniakami i sosem z dna brytfanki. Danie możesz udekorować laskami cynamonu.
godz. i 30 min, Porcja: 420 kcal, Cena porcji: 6,75 złŹródło: Naj