Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń wołowa w papryce"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Dwa ząbki czosnku posiekać, rozetrzeć z solą, wymieszać z pieprzem, olejem i musztardą. Tak przygotowaną marynatą natrzeć mięso i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Obsmażyć mięso z każdej strony na rozgrzanym oleju i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem godzinę w temp. 180°C.
Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Pozostały czosnek obrać, pokroić w plasterki, cebulę posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę i na końcu pomidory, doprawić solą i pieprzem. Obłożyć warzywami mięso i piec razem przez 15-20 minut.
Przed pokrojeniem nakłuj mięso widelcem. Jeśli wypłynie różowy sok – będzie krwiste, jeśli przejrzysty – jest mocno wypieczone.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium