Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń wołowa na dziko z rozmarynem"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 111
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 111
Składniki
Zagotuj wodę z przyprawami, wlej ocet. Ostudź. Mięso włóż do marynaty i pozostaw na 3 dni. Mięso wyjmij z zalewy, naszpikuj słupkami słoniny, obwiąż sznurkiem. Oprósz solą, mąką i obsmaż.
Przełóż do brytfanki, wlej tłuszcz ze smażenia i trochę wody. Dodaj przyprawy z bejcy. Piecz w temp. 180° C, aż mięso będzie miękkie.
Co kwadrans polewaj pieczeń powstałym sosem. Kwadrans przed końcem włóż gałązki rozmarynu. Pieczeń podawaj z ziemniakami i sosem.
Czas: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień