Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do Wielkanocy zostało nam tylko dni i w związku z tym podzielę się z Wami przepisem na pieczeń, która może stanowić wspaniałe, odświętne danie obiadowe. Sprawdzi się również jako element tzw. zimnej płyty na wielkanocnym stole. Pierwszy raz taką pieczeń przygotowała u nas moja mama na jedną z naszych rodzinnych imprez. Wyszło genialnie!
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5209
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 73
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5209
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 73
Składniki
Czerstwą bułkę moczymy w mleku,odciskamy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy ok. 15 minut. Paprykę kroimy w drobną kostkę.
Mięso dokładnie mieszamy z jajkami, papryką, kaszą manną i bułką. Doprawiamy do smaku przyprawami. Keksówkę (25x12cm)wykładamy pergaminem, następnie przekładamy do niej połowę mięsnej masy. Układamy brokuł i resztę masy. Wierzch posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy ok.45-50 minut w 180 stopniach Celsjusza.