Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń wieprzowa pod pod pierzynką"
Składniki
Bułkę pokrój na kawałki, zalej 100 ml mleka. Cebule obierz i posiekaj. Połowę wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką i jajkiem. Wyrób masę, dopraw ją solą i pieprzem. Umieść w podłużnej formie. Piecz w 180 st. 80 min. Na 10 min przed końcem posyp startym serem i natką (3-4 gałązki).
Na patelni rozgrzej olej. Przesmaż resztę cebuli, dodaj kapustę. Wlej sok, dodaj 3 jagody jałowca i liście laurowe, duś 30 min. Wymieszaj z 2 łyżkami musztardy i śmietaną. Dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z upieczonym mięsem.Źródło: Świat kobiety