Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń w gęstym sosie balsamicznym"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
czas przygotowania: 75 minut • 8 porcji • 260 kcal/porcja • koszt: 10 zł/porcja
Nagrzej piekarnik do 200 st. C. Cebule pokrój na 6 kawałków, ziemniaki i marchewki – na 4 części. Wymieszaj oliwę z łyżką sosu balsamicznego i polej warzywa.
Przełóż warzywa do naczynia do pieczenia, ułóż je z boku, posyp tymiankiem. Mięso zwiąż sznurkiem.
Wysyp na deskę tymianek, sól i pieprz. Zawinięte mięso obtocz w przyprawach. Przełóż do naczynia i wstaw do piekarnika. Piecz 40 minut.
Wyjmij mięso, gdy nabierze wraz z warzywami brązowego koloru, i zawiń je w folię na 10 minut. Przed podaniem polej gęstym sosem balsamicznym.Źródło: Olivia