Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Czosnek obierz, posiekaj. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, a miąższ potnij w plasterki. Karkówkę opłucz, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem. Mięso ułóż w formie posmarowanej olejem.
Posyp ziołami i czosnkiem, obłóż skórką oraz plasterkami cytryny. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200oC.
Piecz ok. 90 min. W czasie pieczenia karkówkę często podlewaj gorącą wodą.
Kalarepkę umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Marchewki dokładnie wyszoruj szczoteczką i przekrój wzdłuż na pół. Warzywa gotuj 15 minut w lekko osolonej wodzie, dokładnie odcedź. Dymki potnij na kawałki. Wszystkie jarzyny podsmaż na maśle. Podawaj jako dodatek do pieczeni.
135 min; Cena porcji: 5,20 zł; Porcja: 740 kcalŹródło: Naj