Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń rzymska z papryką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 734
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 734
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
• na 6 porcji •: 1 godz. i 10 min •Porcja: 360 kcal •Cena porcji: ok. 2,50 zł
Mielone mięso włóż do miski. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż do mięsa. Wbij jajka. Wsyp 2–3 łyżki bułki tartej, natkę oraz parmezan. Przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, suszonymi ziołami, gałką, solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszaj.
Papryki oczyść, pokrój w paski. Przelej je na sitku wrzątkiem, osącz. Foremkę posmaruj olejem, posyp resztą tartej bułki. Na spodzie rozsmaruj trochę masy mięsnej i ułóż część papryki. Tak samo układaj kolejne warstwy, aż zużyjesz całą masę mięsną i wszystkie paski papryki. Piecz ok. 50 minut w 180°C.Źródło: Naj