Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń rzymska to inny, zdrowszy sposób na podanie kotletów mielonych. Pieczeń jest pieczona, nie smażona i idealnie pasuje jako obiad, czy na zimno do kanapek. Świetnie komponuje się z różnymi sosami - grzybowym, pieczeniowym, koperkowym... Możliwości jest bez liku! :)
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 66
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 29
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 48
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 66
Mój przepis na wspaniały dzień, to piosenka, kontakt z naturą i egzotyczne sm...
Odsłon: 29
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 48
Składniki
Ugotowane jajka na twardo studzimy, obieramy i odkładamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180ºC. Białą część pora kroimy w półtalarki i podsmażamy na maśle, aż por zmięknie. Natkę pietruszki siekamy. Mięso, przyprawy, surowe jajko, por i natkę dokładnie wyrabiamy (ja wyrabiam ręką). Jeśli jest taka potrzeba, dodatkowo doprawiamy. Małą keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy tartą bułką.
Do foremki wykładamy 1/3 masy mięsnej i rozprowadzamy równomiernie po dnie. Układamy ugotowane jajka w jednej linii i wykładamy resztę masy mięsnej, tak, aby zakryła dokładnie jajka. Pieczeń wstawiamy do piekarnika na 60 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami i sosem lub na zimno (ukrojone plastry pięknie będą się prezentowały na paterze podczas każdej domowej uroczystości :)). Smacznego! :)