Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń rzymska z fasolką"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2534
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 131
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 274
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2534
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 131
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 274
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 427
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Czerstwe kajzerki namocz w mleku, odciśnij, rozdrobnij. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso mielone dokładnie wyrób z kaj zerkami, cebulą i dwoma suro wymi jajkami, przypraw do sma ku solą i pieprzem.
Odetnij końce fasolki szpara gowej. Blanszuj 2-3 minuty we wrzącej osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Paprykę oczyść, pokrój w cienkie paski. Jajka na twardo pokrój na plasterki.
Foremkę keksową (30 na 11 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Boki i dno wylep masą mięsną. Ułóż jajka, fasolkę szparagową i paski papryki, przykryj resztą masy mięsnej. Wierzch pieczeni skrop olejem (ryżowym lub słonecznikowym). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C, piecz około godziny.
czas przygotowania 80 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie