Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń rzymska"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 139
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 2763
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 111
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 139
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 2763
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 111
Składniki
Pieczarki oczyść, pokrój na kawałeczki. Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj grzyby i smaż razem kilka minut, aż wyparuje cały płyn. Pod koniec posyp solą i pieprzem. Czosnek obierz, drobno pokrój.
Tosty namocz w zimnej wodzie, odciśnij, wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj starty ser, musztardę, czosnek oraz jajko. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Dobrze wyrób.
Mięsną masę połóż na folii aluminiowej posmarowanej cienko olejem. Uformuj prostokątny gruby placek. Wzdłuż dłuższego boku ułóż pieczarki. Mięsny placek zwiń, pomagając sobie folią.
Pieczeń połóż w posmarowanej olejem brytfance. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 75 minut. Przed podaniem danie udekoruj ogórkiem pokrojonym w cieniutkie plasterki.
ok. 95 min, 1 porcja zawiera ok. 520 kcal, ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina