Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wymaga specjalnych przygotowań, poprostu bierzesz co tylko znajdziesz w lodówce :)
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 28
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 28
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 42
Składniki
Cebule pokrój drobne podsmarz na łyżce oliwy.
Bułki namocz w wodzie a potem odsącz
Marchewkę ugotuj i pokrój w drobną kostkę.
Połącz ze sobą wszystkie składniki, warzywa (powinny być dość drobno pokrojone, wtedy będzie łatwiej połączyć masę), kaszę, jajka, bułki. Jesli masa wydaje Ci się zbyt luźna i wilgotna możesz dosypać odrobine więcej kaszy. Na końcu dodaj przyprawy i porządnie wyrób.
Do naczynia żaroodpornego wlej troszke oliwy i rozrpowadź po dnie. Z masy ulep "bochenek" i włóż do naczynia. Mase mozna polać oliwą na wierzchu (ale bez przesady)
Piecz w temp. 180stopni ok.1 godzinę
Podawaj z czym tylko chcesz.