Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń na dziko"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Składniki
Z wina, soli i przypraw przygotować marynatę. Mięso umyć, osuszyć, zalać marynatą i wstawić do lodówki na całą noc.
Mięso wyjąć z marynaty, osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu. Obsmażyć mięso na bardzo silnym ogniu, zdjąć z patelni, następnie w tym samym tłuszczu zrumienić pokrojoną w piórka cebulę.
Mięso przełożyć do brytfanny, obłożyć cebulą, podlać marynatą i piec w temp. 180oC ok. godziny. Podawać udekorowane posiekanymi szczypiorem, papryką i kaparami.
ok. 70 minut + marynowanie.Źródło: Twoje Imperium