Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń indycza w chrupiącej skorupce"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Składniki
ok. 85 minut • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 4,50 zł • Przepis dla 6 osób
Pierś umyj i osusz. Następnie zalej marynatą z oliwy, sosu sojowego, czosnku przeciśniętego przez praskę i soku cytrynowego. Wstaw pod przykryciem do lodówki na całą noc.
Wyjmij mięso z marynaty, oprósz delikatnie pieprzem i piecz pod przykryciem około 50 minut. Następnie posmaruj wierzch tartą bułką wymieszaną z jajkami i listkami z 3 gałązek tymianku, dopraw do smaku. Dopiekaj, aż skorupka ładnie się przyrumieni.
żeby pieczeń się udała...
Przed pieczeniem filet z indyka delikatnie obsmaż, polej tłuszczem z patelni i dopiero wstaw do piekar nika (wtedy pierś na pewno nie będzie sucha).
Marynujemy: Przygotuj marynatę na bazie oliwy z dodatkiem sosu sojowego, ulubionych ziół i ewentualnie musztardy i obowiązkowo z sokiem cytrynowym. Wówczas mięso będzie kruche. Marynuj indyka jak najdłużej – najlepiej całą noc.Źródło: Kobieta i życie