Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 236
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 236
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Mięso przełożyć do miseczki. Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do miski. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Dodać czosnek. Doprawić solą, pieprzem, imbirem, majerankiem i oregano. U mnie ok łyżeczki każdej przyprawy. dodać łyżeczkę musztardy i wszystko wymieszać.
Całość przełożyć do foremki. Wysmarować z wierzchu koncentratem (lub Ketchupem). Posypać z wierzchu ziarnami sezamu. i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 40-45 minut przykryte folią. Po upływie tego czasu zdjąć folie i piec jeszcze 5-10 minut.
Ziemniaki przekroić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Podlać wodą do połowy wysokości ziemniaków. Dodać liście laurowe i ziarna czerwonego pieprzu. Z wierzchu wysmarować oliwą i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok 30-40 minut.
przygotować sałatkę. Rukolę wymieszać z mieszanką sałat, dodać pokrojone w cząstki pomidorki. w miseczce wymieszać sok z cytryny z oliwą, doprawić solą. Podlać surówkę tuż przed podaniem. Smacznego.