Pieczarkowe Polędwiczki

Pieczarkowe Polędwiczki
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Co powiecie na szybki obiad z delikatnym mięsem w sosie pieczarkowym.

Składniki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy.
    2. Doprawiamy solą oraz polewamy sosem sojowy.
    3. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

  2. 4. Cebulę obieramy, kroimy drobno, prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
    6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 7. 2 opakowania sosu pieczarkowego wsypujemy do naczynia.
    8. Obtaczamy każdy kawałek mięsa.

  5. 9. Obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  6. 10. W brytfance gotujemy 2 szk. wody, przekładamy mięso i gotujemy.

  7. 11. Pozostały sos pieczarkowy rozrabiamy z małą ilością wody, hartując wlewamy do mięsa, 2 minuty gotujemy.

  8. 12. Mięso przekładamy do naczynia bez sosu.

  9. 13. Sos łączymy z pieczarkami.

  10. 14. Wykładamy na mięso.
    15. Danie gotowe, można podawać z makaronem tortellini.
    16. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 16 lipca 2019
Pyszności:)
Kitka80 17 lipca 2019
Chętnie wypróbuję :)
SlodkoSlodka83 17 lipca 2019
Smaczne danie :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki