Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarkowe kanapeczki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pokrój w plasterki. Posiekaj grubo umytą cukinię. Oczyszczone dymki poszatkuj razem ze szczypiorkiem. Z bagietki wykrój 8 kromek. Posmaruj je serkiem.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pieczarki, smaż na średnim ogniu, cały czas mieszając, około 2 minuty. Dodaj cukinię. Smaż razem kolejne 2 minuty. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj z posiekaną dymką. Rozłóż na pieczywo i od razu podawaj na stół.
porcje, czas ok. 25 min; porcja – 200 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety