Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli znudziły się Wam tradycyjne gołąbki polecam swój mały eksperyment ;-)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Mięso,ryż,posiekaną 1 cebulę,jajko i starte pieczarki (ok o,5 kg) dokładnie wymieszać.Doprawić solą i pieprzem,tak aby farsz był lekko słonawy i pieprzny.Obrać kapustę i sparzyć każdy liść kilka minut we wrzątku.Na ostudzone liście nakładać farsz i zwijać gołąbki.Jeżeli trzeba,spiąć szpilką. Układać gołąbki w rondlu wyłożonym drobnymi,pozostałymi liściami z kapusty i pokrojoną1 cebulą .Zalać wodą,posypać solą i pieprzem.Dodać pozostałe,pokrojone pieczarki i posiekaną natkę.Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 35 min.W 1 szkl wody rozrobić mąkę,wlać zaprawkę i doprawić sos do smaku.
SMACZNEGO