Pieczarki Zapiekane

Przepis dnia 2011-05-02
Pieczarki Zapiekane
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: malta14
Lekkie, smaczne, tanie i łatwe do zrobienia.

Składniki

  • pieczarek ( dużych ), 12 szt.
  • żółtego sera, 200 gr.
  • boczku wędzonego ( porcjowany ), 125 gr.
  • cebula, 1 szt.
  • pęczek natki pietruszki, 1
  • białko jajka, 1 szt.
  • olej do smażenia
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Przygotowanie

  1. ► Pieczarki oczyścić i umyć, odciąć nóżki i pokroić w drobną kostkę, / kapelusze odłożyć /. ► Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pieczarki, boczek wędzony i cebulę / Ostudzić /. Natkę pietruszki drobno posiekać, ser potrzeć na tarce o drobnych oczkach. Białko ubić na sztywno. Wymieszać usmażone pieczarki z natką pietruszki, boczkiem, serem i białkiem. Przyprawić. ► Kapelusze pieczarek napełnić farszem, ułożyć w natłuszczonej formie i wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać około 20 minut w temperaturze 200C / Termoobieg /.

Komentarze do przepisu (6)

taura 22 kwietnia 2011
pycha wygląda!
Boschka 23 kwietnia 2011
ale mi zapachniało...;-)
Konto usunięte 26 kwietnia 2011
Wygladaja apetycznie.U CIEBIE jest bardzo apetycznie!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pieczarek ( dużych ), 12 szt.
  • żółtego sera, 200 gr.
  • boczku wędzonego ( porcjowany ), 125 gr.
  • cebula, 1 szt.
  • pęczek natki pietruszki, 1
  • białko jajka, 1 szt.
  • olej do smażenia
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
Składniki