Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki z przepiórczymi jajkami sadzonymi"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9873
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 131
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 536
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 83
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9873
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 131
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 536
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 83
Składniki
Pieczarki myjemy, korzonki odrywamy. Kapelusze układamy na ręczniku papierowym, by spłynęła z nich woda. Z obydwu stron prószymy lekko solą i pieprzem i natłuszczamy oliwą.
Obraną cebulę i nóżki grzybów drobniutko siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cebulę i korzonki, smażymy, doprawiając solą i pieprzem.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180oC. Na blasze do pieczenia układamy grzyby wnętrzami kapeluszy do góry. Posypujemy żółtym serem, na ser wykładamy farsz tak, by w środku było zagłębienie. Do środka każdego kapelusza wbijamy jajko. Lekko solimy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, zapiekamy do momentu, aż białko się zetnie. Podajemy natychmiast.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 209 kcal. Białko 9,5 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 9 g.Źródło: Rewia