Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z mięsem mielonym"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 799
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 799
Składniki
Pieczarki obierz, odetnij nóżki, sparz na sicie wrzątkiem, osącz. Mielone mięso wyrób z jednym jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Napełnij kapelusze.
Pozostałe jajko roztrzep. Obtocz w nim pieczarki, panieruj w bułce tartej. Uformuj kule. Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni, włóż pieczarki, usmaż na złoty kolor ze wszystkich stron. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie