Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z jabłkiem i fetą"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1177
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1177
Składniki
Pieczarki umyj, osusz, odetnij nóżki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niej kapelusze pieczarek.
Jabłko umyj, obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na tej samej tarce zetrzyj nóżki grzybów oraz żółty ser. Ser feta włóż do miseczki, rozetrzyj na gładką masę. Dodaj jabłko oraz starte nóżki pieczarek. Wymieszaj, lekko przypraw.
Przygotowany farsz nałóż do pieczarkowych kapeluszy. Zapiekaj około 20 minut w temp. 180°C. Zaraz po wyjęciu z piekarnika posyp startym żółtym serem. Ułóż je na talerzu, udekoruj. Podaj z tostem czosnkowym lub innym pieczywem.
Porcje 4, Przygot. 30 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 310 kcalŹródło: Takie jest życie