Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki z fetą i fasolą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 145
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 187
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 145
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 187
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Pieczarki opłucz (lub obierz w razie potrzeby), osusz, odetnij nóżki.
Pokrój drobno bakłażan i nóżki pieczarek, uduś je na łyżce oliwy i odrobinie wody.
Wymieszaj fasolę z puszki, dymki, natkę, fetę, bakłażana i nóżki pieczarek oraz połowę żółtego sera. Nałóż farsz do kapeluszy pieczarek. Posyp resztą żółtego sera.
Wstaw pieczarki do piekarnika i piecz 20 minut lub do czasu, gdy pieczarki się zrumienią, a ser roztopi. Podawaj natychmiast.
Rada: Faszerowane pieczarki najlepiej smakują z zieloną sałatą przyprawioną sosem winegret.Źródło: Olivia