Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki w sosie pomidorowym"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 184
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 184
Składniki
Pieczarki umyj w zimnej wodzie, po czym obierz je ostrym nożykiem lub dokładnie wyszoruj. Posyp je solą, a następnie zanurz w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Tak przygotowane grzyby usmaż na głębokim, mocno rozgrzanym oleju.
Pomidory w puszce przełóż wraz z sosem do rondelka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżkę oliwy z oliwek, zioła i przyprawy.
Całość podgrzej, a następnie zmiksuj za pomocą blendera.
Przelej sos do szklanej misy. Zanurz w nim usmażone pieczarki w panierce i posyp danie natką pietruszki.Źródło: Kurier TV