Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki w cieście"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Mąkę, mleko, wodę, jajka i bułkę tartą rozrobić na ciasto gęstsze niż na naleśniki, osolić. Pieczarki, umyć, oczyścić, zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju na złoto, osączyć na papierowym ręczniku.
Pomidory umyć, sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki. Cebulę i czosnek oczyścić, posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pomidory, dusić, aż warzywa zmiękną i się rozpadną.
Doprawić solą, pieprzem, papryką, tymiankiem, cukrem, zmiksować. Sos podawać z pieczarkami.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium