Pieczarki panierowane.

Pieczarki panierowane.
> 1-2 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: bozka44
Wspaniale danie na zimno i na goraco, z chlebkiem z maselkiem albo z ziemniakami, jako obiad lub jako kolacja. Troche pracochlonne, ale dla tej przyjemnosci warto sie troszke pobawic w kuchni.

Składniki

  • Dla dwoch osob, 12 sporych pieczarek, ja uzylam brazowych
  • sol, maka zytnia, 2 jajka, bulka tarta
  • olej rzepakowy

Przygotowanie

  1. Z pieczarek wylamac nozki, kapelusze obrac, dokladnie umyc, troche osuszyc, posolic, panierowac w mace, jajkach, bulce tartej.

  2. Smazyc na oleju na zloty kolor z obu stron i zajadac :-)

    Strasznie dooobre.....

Komentarze do przepisu (7)

GREGORHSPEED 01 marca 2014
Pysznie podane!
Ewaaa 01 marca 2014
mniam :)
Konto usunięte 02 marca 2014
Lubię takie pieczareczki a nawet dodaję je na wigilię i znikają.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Dla dwoch osob, 12 sporych pieczarek, ja uzylam brazowych
  • sol, maka zytnia, 2 jajka, bulka tarta
  • olej rzepakowy
Składniki