Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki faszerowane porem i szynką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Pieczarki oczyść, odkrój nóżki. Kapelusze obgotuj w osolonej wodzie. Osącz, ostudź. Obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Powtórz czynność 2 razy. Ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz ok. 15 minut, aż grzyby się zrumienią. Farsz: pokrój nóżki grzybów, szynkę i por. Wymieszaj , podsmaż. Jajka na twardo zetrzyj na tarce. Dodaj do nich grzyby z szynką. Wymieszaj, przypraw majonezem, solą, pieprzem. Farszem nadziej kapelusze, udekoruj szczypiorkiem.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>
Porcje 5 40 min Cena 1,90 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Takie jest życie