Pieczarki faszerowane pastą z awokado

Pieczarki faszerowane pastą z awokado
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: GojaSM
Pieczarki faszeruję zazwyczaj na grilla ale takie z piekarnika też bardzo lubię. Nowością u mnie jest awokado dodane do serka. Niepotrzebnie obawiałam się połączenia tych składników. Było smaczne :)

Składniki

  • 300 g pieczarek (12 szt.)
  • 150 g serka kanapkowego (u mnie śmietankowy Hochland)
  • 1/2 awokado
  • 5 suszonych pomidorów z zalewy
  • sól himalajska, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Pieczarki opłukać, odciąć nóżki. Łyżeczką wydrążyć miąższ z połowy awokado i rozgnieść widelcem. Pomidorki suszone i nóżki pieczarek pokroić w mniejsze kawałeczki. Do awokado dodać serek, przyprawić solą i pieprzem dobrze wymieszać. Na koniec dodać pomidorki i nóżki z pieczarek, przemieszać.
    Pieczarki napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 20 min w temp. 200º C, ściągnąć folię i dopiec jeszcze 5 min.

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 15 stycznia 2018
Muszą być pyszne:)
GojaSM 15 stycznia 2018
Smakowały mi bardzo, nie spodziewałam się nawet, że będzie dobre. Przepis wyrwany z myśli i takie są najlepsze
Maudie 15 stycznia 2018
Super:)Na pewno zrobię :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g pieczarek (12 szt.)
  • 150 g serka kanapkowego (u mnie śmietankowy Hochland)
  • 1/2 awokado
  • 5 suszonych pomidorów z zalewy
  • sól himalajska, pieprz do smaku
Składniki