Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki faszerowane"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20264
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 23
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23695
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20264
Składniki
Z umytych pieczarek wycinamy nóżki. Kapelusze odkładamy, nóżki obieramy i siekamy. Razem z pokrojoną cebulką dymką wrzucamy na łyżkę rozgrzanego masła i chwilę smażymy.
Dodajemy mąkę, sól, majeranek i pieprz. Mieszamy. Wlewamy wino. Cały czas mieszając, smażymy do miękkości pieczarek. Na koniec dorzucamy drobno pokrojoną szynkę i posiekaną pietruszkę.
Kapelusze pieczarek lekko solimy wewnątrz i nadziewamy farszem. Każdy kapelusz oddzielnie owijamy w folię, dodając do zawiniątka odrobinę masła.
W zależności od wielkości pieczarek grillujemy na średnim lub małym żarze od 15 do 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z folii i podajemy.Źródło: Rewia