Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki faszerowane"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 800
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 800
Składniki
Pieczarki umyj, osusz i odetnij nóżki.
Boczek oraz polędwicę drobiową pokrój w drobną kostkę razem z cebulą.
Do 4 łyżek sosu sojowego dodaj miód, ocet, zmiażdżony czosnek, sól oraz pieprz.
Dokładnie wymieszaną marynatą zalej wędlinę z cebulą, po czym odstaw na godzinę do lodówki.
Gdy się przegryzą, nałóż je do kapeluszy.
Rozłóż pieczarki na rozpalonym grillu. Piecz, aż się ładnie przyrumienią.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 210. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax