Pesto z rukoli

Pesto z rukoli
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: DoprawioneF
Wiosna?? ech.. chyba tylko na kartach kalendarza... niestety, jakoś trudno ostatnio dojrzeć ją za oknem ;/ Póki co, możemy mieć zawsze trochę zieleni na talerzu! Zielone pesto - może wiosny nie zastąpi, ale kanapki na pewno urozmaici! :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Rukolę dokładnie umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie przełóż do wysokiego naczynia.

  2. Dodaj orzechy, zgnieciony ząbek czosnku, oliwę i wodę. Całość zmiksuj blenderem i dopraw do smaku.

Komentarze do przepisu (5)

Zazula1 22 marca 2013
Takiego pesto jeszcze nie jadłam,wkrótce je zrobię a na razie do ulubionych no i...5
Konto usunięte 23 marca 2013
Pięknie sie prezentuje , czas na wypróbowanie , więc zabieram do schowka.
Konto usunięte 10 kwietnia 2013
Zrobiłam , dodałam 1 ząbek czosnku, przyznam ,że pychota.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki