Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Perski kociołek"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 290
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 142
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4965
Składniki
ok. 60 minut
Jarmuż oczyścić, opłukać, zalać wrzątkiem i gotować około 5 minut. Dobrze odsączyć na sicie, pokroić na kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Czosnek obrać i posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na rozgrzanym oleju. Dołożyć kaszę jęczmienną. Krótko razem podsmażyć. Oprószyć solą i pieprzem.
Zalać bulionem warzywnym, doprowadzić do wrzenia, dorzucić rodzynki. Potem zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem 20-30 minut.
Orzeszki piniowe zrumienić na suchej patelni. Dodać je do składników w garnku razem z jarmużem, krótko przed końcem gotowania. Całość przyprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, kuminem oraz curry. Przed podaniem udekorować kleksem kwaśnej śmietany.Źródło: Życie na gorąco