Penne ze szpinakiem i łososiem

Penne ze szpinakiem i łososiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: zabecka
Szybko, zdrowo i smacznie.

Składniki

  • makaron pełnoziarnisty penne
  • świeży szpinak
  • łosoś wędzony
  • czosnek
  • oliwki
  • ser feta
  • masło
  • sól/pieprz

Przygotowanie

  1. Na rozpuszczone masło wrzucić umyty i pokrojony szpinak, dusić chwilę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę (ilość w zależności od upodobań). Połączyć z pokrojonym w kostkę serem feta.

  2. Dodać pokrojone oliwki i łososia. Na koniec doprawić solą (ostrożnie, bo wiadomo feta jest już dość słona) i pieprzem.

    Podawać z makaronem pełnoziarnistym. U mnie akurat penne, ale z każdym innym smakuje wspaniale.

Komentarze do przepisu (2)

Docherro 28 stycznia
Oj tak bardzo smaczne:)
Maudie 28 stycznia
Pyszny obiadek:)
Składniki
  • makaron pełnoziarnisty penne
  • świeży szpinak
  • łosoś wędzony
  • czosnek
  • oliwki
  • ser feta
  • masło
  • sól/pieprz
Składniki