Penne ze szpinakiem

Penne ze szpinakiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Na szybki obiad proponuję pełnoziarnisty makaron penne ze szpinakiem i prażonym słonecznikiem z dodatkiem parmezanu, zdrowy i pyszny posiłek :-)

Składniki

  • 200 g pełnoziarnistego makaronu penne
  • 450 g szpinaku (mrożony lub świeży)
  • 4 ząbki czosnku
  • 60 g sera pleśniowego
  • 100 ml kremówki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Słonecznik łuskany uprażyć na suchej patelni. Szpinak usmażyć na patelni, dodać pozostałe składniki, wymieszać i chwilę dusić. Gotowym sosem szpinakowym polać makaron, górę posypać prażonym słonecznikiem i niewielką ilością tartego parmezanu.

    SMACZNEGO!!!

Składniki
  • 200 g pełnoziarnistego makaronu penne
  • 450 g szpinaku (mrożony lub świeży)
  • 4 ząbki czosnku
  • 60 g sera pleśniowego
  • 100 ml kremówki
  • sól i pieprz do smaku
Składniki