Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Penne ze szparagami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Szparagi oczyść, odetnij twarde końcówki. Pędy zwiąż w pęczek, ustaw pionowo (główkami do góry) w garnku z posoloną wodą. Dodaj 2-3 szczypty cukru. Gotuj ok. 15 minut.
Fasolkę oczyść, opłucz, potnij na małe kawałki, gotuj w posolonej wodzie ok. 10 minut. Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odcedź, osącz na sitku, potem wymieszaj z oliwą.
Ugotowane warzywa odcedź, szparagi potnij na kawałeczki. Pomidorki umyj, potnij na cząstki. Makaron wymieszaj z warzywami.
Od razu podawaj. Dodatkowo danie możesz posypać startym serem typu parmezan. Przed podaniem potrawę udekoruj listkami świeżej bazylii.Źródło: Naj