Penne z wedzonym łososiem i szpinakiem

Penne z wedzonym łososiem i szpinakiem
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: anulka123
Jest to mój ulubiony makaron delikatny zrobiony w włoskim stylu

Składniki

  • 20 dag makaronu penne
  • 15-20 dag łososia norweskiego wędzonego
  • Śmietana 30%, 200 ml
  • 10 dag (garść) szpinaku świeżego lub mrożonego w liściach
  • troszke natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotować makaron al dente, odcedzić i postawić z powrotem na ogień zalewając śmietaną chwile potrzymać co jakiś czas mieszać dodać szpinak, śmietana powoli zamieni się w sos w tym czasie przygotować łososia pokroić w plastry wrzucić do garnka z makaronem następnie natkę pietruszkę i przyprawić do smaku sola i pieprzem.

  2. gotowe podawać Smacznego

  3. Ps. Mam nadzieje że nie zrazi was słabe zdjęcie

Komentarze do przepisu (4)

TTramp 12 września 2010
mniam
Goblinek 12 września 2010
Zawsze udane połączenie :)
anulka123 12 września 2010
O tak i na dodatek jakie pyszne:) Pierwszy raz spotkałam się z tym daniem jedząc coś podobnego w Pizzy hut i... Czytaj całość »
O tak i na dodatek jakie pyszne:) Pierwszy raz spotkałam się z tym daniem jedząc coś podobnego w Pizzy hut i zaczęłam eksperymentować i wyszło w końcu:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 20 dag makaronu penne
  • 15-20 dag łososia norweskiego wędzonego
  • Śmietana 30%, 200 ml
  • 10 dag (garść) szpinaku świeżego lub mrożonego w liściach
  • troszke natki pietruszki
  • sól, pieprz
Składniki