Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Penne z warzywami z patelni"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 67
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 84
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 67
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 84
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj wg przepisu na opakowaniu (15-18 min). Odlej na sicie, pozostaw do całkowitego osączenia.
Kabaczek wyszoruj starannie, odetnij końcówki. Jeśli warzywo nie jest młode, musisz usunąć twardą skórkę i niejadalne nasiona. Młody kabaczek pozostaw ze skórką. Warzywo pokrój w plasterki, a potem każdy plasterek na ćwiartki.
Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Przesmaż z cebulą na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju. Dodaj kabaczek, smaż razem kilka minut. Na koniec wrzuć umyte i pokrojone na cząstki pomidory oraz makaron. Wymieszaj, ogrzewaj 2-3 min. Dopraw solą, pieprzem i ziołami.
czas ok. 35 min; porcja – 290 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety