Penne z tuńczykiem - przepyszne!!!

Penne z tuńczykiem - przepyszne!!!
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Proponuję dziś przepis na szybki i pyszny obiad - makaron z tuńczykiem - w pół godziny wyczarujemy przepyszne i sycące danie - serdecznie polecam :-)

Składniki

  • 3 łyżki masła
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 150 ml kwaśnej śmietany
  • tarta skórka z połowy cytryny
  • sól, pieprz czarny
  • pół łyżeczki mielonego anyżu
  • 250 g makaronu penne
  • natka pietruszki

Przygotowanie

  1. Masło rozpuszczamy na patelni. W międzyczasie gotujemy makaron jak zwykle.

    Gdy masło się rozpuści to dorzucamy do niego odsączonego tuńczyka z puszki. Rozdrabniamy widelcem.

    Następnie dodajemy pół łyżeczki mielonego anyżu, tartą skórkę z cytryny. Mieszamy i chwilę dusimy.

    Teraz czas na śmietanę. Mieszamy i chwilę dusimy.

    Na końcu doprawiamy odpowiednio solą i pieprzem (tak sporo tego pieprzu polecam).
    Siekamy garść świeżej natki pietruszki.

    Ugotowany makaron przekładamy na patelnię, w której tworzyliśmy sos i mieszamy wszystko razem i gotowe. Podajemy posypane świeżą natką pietruszki. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (4)

SlodkoSlodka83 02 czerwca 2019
Moje smaki :-)
Kawa-z-mlekiem 02 czerwca 2019
Dziękuję :-)
pelen_brzuszek 02 czerwca 2019
świetne danie, muszę kiedyś zrobić :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 łyżki masła
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 150 ml kwaśnej śmietany
  • tarta skórka z połowy cytryny
  • sól, pieprz czarny
  • pół łyżeczki mielonego anyżu
  • 250 g makaronu penne
  • natka pietruszki
Składniki