Penne z rzodkiewką

Penne z rzodkiewką
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Kochamy łączyć smak makaronu z innymi smakami. Tym razem w kremowej wersji z rzodkiewką. Komponuje się rewelacyjnie.

Składniki

  • 300 g makaronu penne
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 łyżka masła
  • 150-200 ml słodkiej śmietany
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Rzodkiewki myjemy, kroimy w kostkę.
    W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy rzodkiewki i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) ok. 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, dusimy kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, podajemy z posiekaną natką.

Komentarze do przepisu (10)

paulinawicher 23 czerwca 2017
pyszne ;)
kuchmariola63 23 czerwca 2017
Bardzo lubię takie dania :)
Bellapi 23 czerwca 2017
oj oj trafia do naszego menu :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 300 g makaronu penne
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 łyżka masła
  • 150-200 ml słodkiej śmietany
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Składniki