Penne z owocami morza

Penne z owocami morza
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: megi_mg
Danie to jest bardzo proste w przygotowaniu i pyszne, mój mąż je uwielbia. Polecam.

Składniki

  • 400 gramów mrożonych owoców morza
  • 3 łyżki krojonych pomidorów z puszki
  • 150 ml kremówki 30%
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 papryczki chili
  • 2 łyżki soku z limonki
  • garść natki pietruszki
  • 250 gramów makaronu penne
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie

  1. Owoce morza rozmrozić, przepłukać zimną wodą, osuszyć na ręczniku papierowym. Na głębokiej patelni na dwóch łyżkach oliwy lekko podsmażyć starty czosnek i drobno posiekaną papryczkę. Następnie dodać mieszankę owoców morza i smażyć na dużym ogniu około 5-7 minut. W międzyczasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.

  2. Do podsmażonej mieszanki dodajemy pomidory, jeszcze chwilę smażymy, dolewamy śmietankę, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą morską, sokiem z limonki, wsypujemy garść natki pietruszki i zagotowujemy. Na talerz nakładamy makaron i na wierzch sos z mieszanką morską. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

danielek 28 stycznia 2019
O fajnie.Cos takiego sobie zrobię :)
Nevermore 28 stycznia 2019
Mąż wie, co dobre. Też lubię owoce morza i takie dania, pycha :)
SlodkoSlodka83 28 stycznia 2019
Smacznie :-)
Składniki
  • 400 gramów mrożonych owoców morza
  • 3 łyżki krojonych pomidorów z puszki
  • 150 ml kremówki 30%
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 papryczki chili
  • 2 łyżki soku z limonki
  • garść natki pietruszki
  • 250 gramów makaronu penne
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oliwy
Składniki