Penne z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią.

Penne z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Milycooking
Dziś z mojej strony propozycja na danie, które można przygotować na obiad lub kolacje jest nim penne z mozzarellą. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane i nie zajmie Nam dłużej niż 15-20 minut. Jesteście ciekawi jak się robi i smakuje? Sprawdźcie sami, zapraszam

Składniki

  • Makaron penne 250 g
  • Mini kulki mozzarelli 200 g
  • Pomidorki koktajlowe 200 g
  • Zielone pesto 1 łyżka
  • Czerwone pesto 1 łyżka
  • Świeża bazylia 1 garść
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Na początek zaczynamy od ugotowania makaronu al dente w osolonej wodzie. W między czasie przygotujemy resztę składników. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na ćwiartki. Kulki mozzarelli odsączamy i razem z pomidorkami przekładamy do salaterki.

  2. Do małej miseczki przekładamy oby dwa pesto oraz sok z cytryny. Następnie dokładnie mieszamy aby wszystko połączyło się w całość. Gdy wszystko się połączy dodajemy do salaterki i mieszamy z resztą składników.

  3. Okej teraz jest czas, w którym penne jest ugotowane al dente więc odcedzamy je i również dodajemy do salaterki. Wszystko mieszamy. Na sam koniec danie posypujemy porwanymi liśćmi świeżej bazylii i doprawiamy pieprzem.
    I tak właśnie powstaje nasze penne z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi! Smacznego

Składniki
  • Makaron penne 250 g
  • Mini kulki mozzarelli 200 g
  • Pomidorki koktajlowe 200 g
  • Zielone pesto 1 łyżka
  • Czerwone pesto 1 łyżka
  • Świeża bazylia 1 garść
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
Składniki