Penne z kurczakiem i szpinakiem

Penne z kurczakiem i szpinakiem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: figazmakiem
Szybki pomysł na obiad

Składniki

  • Pierś z kurczaka 30 dag
  • szpinak w liściach mrożony
  • czosnek 3 ząbki
  • Ser żółty
  • Makaron penne 300 gram
  • Łyżka śmietany
  • Czarnuszka

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawy: pikantna przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, zioła prowansalskie, kurkumę. Rozgrzać patelnię, smażyć kurczaka około 15 minut.

  2. W międzyczasie pokroić czosnek i podsmażyć na drugiej patelni. Po kilku minutach dodać szpinak. Po podsmażeniu szpinaku z czosnkiem, dodać łyżkę śmietany.

  3. Szpinak połączyć z kurczakiem i gotować wszystko razem jeszcze kilka minut. Odcedzić makaron, dodać gotowy szpinak z kurczakiem. Całość posypać czarnuszką i odrobiną startego żółtego sera.

Komentarze do przepisu (1)

klaudia11098 08 maja 2020
Bardzo dobre danie :)
Składniki
  • Pierś z kurczaka 30 dag
  • szpinak w liściach mrożony
  • czosnek 3 ząbki
  • Ser żółty
  • Makaron penne 300 gram
  • Łyżka śmietany
  • Czarnuszka
Składniki