Nastawiamy wodę na makaron i szpinak (2 osobne garnki) solimy i gotujemy makaron według zaleceń producenta szpinak również według tego co pisze na opakowaniu z reguły jest to ok 15 min. w między czasie gdy woda jest wstawiona na makaron i szpinak przygotowujemy nasze składniki na nasz sos.
Filet z kurczaka opłukać pod bieżącą wodą i pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w kostkę.
Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki.
Potrzebne będą nam dwie patelnie obie rozgrzewamy na palniku z masłem na jedną z nich dajemy kostkę rosołową, gdy się rozpuści wrzucamy fileta z kurczaka i smażymy. Na drugiej patelni smażymy cebulę na złoty kolor, a następnie dodajemy do niej pieczarki uprzednio pokrojone, smażymy do momentu ,aż woda z naszych pieczarek odparuje Następnie dodajemy podsmażony filet. Podsmażamy razem przez 1min. A następnie dodajemy szpinak( ugotowany i odcedzony) oraz śmietanę. Ogrzewamy na małym ogniu doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Sos powinien być gęstej kremowej konsystencji.
W kolejnym etapie należy połączyć makaron z sosem najlepiej zrobić to w wysokim naczyniu. Dobrze wymieszać, można podawać. Życzę smacznego :)