Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszona karkówka z warzywami podana z makaronem. Prosta i szybka, idealna na pyszny obiad ? ;-D
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Składniki
Karkówkę kroimy w cienkie 2 cm paseczki i smażymy na rozgrzanej oliwie na średnim ogniu około 15 minut, tak aby karkówka lekko nam z miękła. W razie potrzemy podlewamy delikatnie wodą, aby mięso nie przywarło nam do patelni.
Do podsmażonego mięsa dodajemy różyczki brokuła oraz posiekany w paseczki por. Całość podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem przez około 15-20 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawę do karkówki oraz doprawiamy solą i pieprzem, a następnie dusimy wszystko do momentu odparowania wody, tak aby z brokuła i pora powstał nam zielony sos.
W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany i odcedzony jeszcze gorący nakładamy na talerz.
Na makaron nakładamy gorącą porcję karkówki z brokułem i porem. Smacznego !!!
;-D
;-)))