Penne z indykiem i szpinakiem

Penne z indykiem i szpinakiem
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: i_lovelife
Doskonały pomysł na szybki, łatwy i smaczny obiad z „mięsem” w roli głównej.

Składniki

  • 250 g świeżego szpinaku
  • ok. 380 g piersi z indyka
  • 250 g makaronu penne
  • śmietana 18 %
  • parmezan
  • sól i pieprz
  • ½ cebuli – ząbek czosnku
  • płaska łyżeczka czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szpinak umyj i podsmaż na rozgrzanej patelni dodając ząbek czosnki. Przełóż do miseczki. Następnie na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę. Dodaj pokrojonego w kostkę indyka i podsmaż. Dodaj szpinak i opcjonalnie czosnek niedźwiedzi i wymieszaj wszystko z indykiem następnie dodaj ugotowany makaron i kilka łyżek śmietany ( tak aby składniki połączyły się z makaronem ). Następnie posyp tartym parmezanem i wszystko wymieszaj kilka razy do uzyskania sosu serowo-śmietanowego. Wykładaj od razu na talerze.

Składniki
  • 250 g świeżego szpinaku
  • ok. 380 g piersi z indyka
  • 250 g makaronu penne
  • śmietana 18 %
  • parmezan
  • sól i pieprz
  • ½ cebuli – ząbek czosnku
  • płaska łyżeczka czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie)
Składniki