Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby otwarty :D Uwielbiam ten czas! Dzisiaj zapraszam na szybki, pożywny, smakowity i pachnący lasem obiad. Zestawienie penne ze świeżymi grzybkami w śmietanie to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Smacznie polecam :D
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2249
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 201
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1939
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2249
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 201
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1939
Składniki
Grzyby oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i przelewamy wrzątkiem. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy sparzone grzyby i dusimy je na wolnym ogniu około 25 minut. Na koniec dodajemy śmietanę, zagotowujemy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Powstały sos mieszamy z ugotowanym al dente penne i gotowe! Życzę smacznego! :D