Penne z grzybami w śmietanie

Penne z grzybami w śmietanie
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Futka
Sezon na grzyby otwarty :D Uwielbiam ten czas! Dzisiaj zapraszam na szybki, pożywny, smakowity i pachnący lasem obiad. Zestawienie penne ze świeżymi grzybkami w śmietanie to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Smacznie polecam :D

Składniki

  • około 500 g grzybów
  • 1 cebula biała
  • 200 g śmietany
  • plaster masła
  • sól i pieprz
  • + makaron penne

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i przelewamy wrzątkiem. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy sparzone grzyby i dusimy je na wolnym ogniu około 25 minut. Na koniec dodajemy śmietanę, zagotowujemy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Powstały sos mieszamy z ugotowanym al dente penne i gotowe!

    Życzę smacznego! :D

Komentarze do przepisu (16)

Bellapi 27 czerwca 2016
Palce lizać:)
pelen_brzuszek 27 czerwca 2016
pyszności :)
Joanna 27 czerwca 2016
Boskie <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • około 500 g grzybów
  • 1 cebula biała
  • 200 g śmietany
  • plaster masła
  • sól i pieprz
  • + makaron penne
Składniki