Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie proste w przygotowaniu danie, troszkę pikantne z dodatkiem pieprzu cytrynowego, który bardzo wzbogaca całość potrawy.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 364
Polecam.
Odsłon: 791
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36389
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 456
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 364
Polecam.
Odsłon: 791
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36389
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 456
Składniki
Mięso opłukać pod zimną wodą, pokroić w kostkę, przyprawić dodać zmiażdżony czosnek, wymieszać i odstawić na 20 min. Makaron ugotować al'dente, paprykę opłukać i pokroić w kostkę. Grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut następnie wyjąć z wody i pokroić na mniejsze kawałki. Rozgrzać patelnię z 2 łyżkami oleju i przesmażyć mięso. Następnie przełożyć do garnka. Podlać rosołem i dusić 5 minut. W tym czasie obrać i pokroić w piórka cebulę. Przesmażyć ją na łyżce oleju do zrumienienia. Dodać do niej paprykę i grzyby mun. Smażyć razem 2 minuty. Przełożyć do mięsa dusić razem około 4 minuty. Dodać makaron, wszystko razem wymieszać. Skrobię rozmieszać w 1/4 szkl. zimnej wody dodać do makaronu, doprowadzić do wrzenia i ściągnąć z ognia. Na końcu już bez gotowania dodać jogurt naturalny, całość wymieszać i rozkoszować się naprawdę fajnym daniem.